2018 Dec. 1 15:24

Új épületben várja az orvosi rendelő a kardosiakat

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően Kardos 30,8 millió Ft támogatást nyert el egy új orvosi rendelő kialakítására.-tájékoztatott Brlás János, Kardos polgármestere.

A fejlesztés eredményeként a kardosi háziorvosi szolgálat egy új ingatlanban működhet, amely teljes felújításra került. A projektnek köszönhetően az épület teljes akadálymentesítése megtörtént, a beruházás során az ingatlan tetőhéjazata cserére került, külső hőszigetelő réteget kapott, illetve a külső akadálymentesítés is megtörtént. A fűtési rendszer korszerűsítésnek köszönhetően egy kondenzációs kazán biztosítja a gazdaságos fűtési rendszert. A működési költségek további csökkentése érdekében a villamos hálózatra kapcsolt polikristályos napelemes rendszer telepítése is megtörtént, az épületek munkatereiben az elektromos világítótestek, alapvezetékek szükség szerinti cseréjére is sor került. A korszerű ellátás biztosításhoz elengedhetetlen eszközök is beszerezhetővé váltak, modern EKG, asztali vérnyomásmérő, állítható magasságú vizsgálóágy, pulzoximéter és további kisebb eszközök.

Dankó Béla országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat tudatosan és előre látó módon hozta meg döntéseit, amikor a fejlesztési pályázatait nyújtotta be, hiszen a településen olyan közintézmények újulhatnak meg ebben a ciklusban, mely a lakosok mindennapjait könnyíti meg.

Dankó Béla azt is elmondta, hogy nemcsak a település, hanem a Kormány is számos intézkedést hozott már az egészségügyi ellátás fejlődése érdekében, így eddig összese 400 milliárd Ft-ból emelték a béreket, emellett 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre mint 2010-ben. Fontos döntés az is-emelte ki a képviselő-, hogy a következő 4 évben 72%-kal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére.